Nádudvari Gabriella

2014.05.21. - Stíluskommunikáció

Elasztikus szellemünk megvéd bennünket a mélybezuhanástól, a nehézségi erő (talán a józan megfontoltság?) pedig lehetetlenné teszi számunkra a magasba zuhanást. Ahol elhagy józanságunk, ott kezdődik szenvedélyességünk. A józanság és szenvedélyesség határmezsgyéjén fut az a szépívű inda, amely nekem a stílust jelenti.

Szakmai önéletrajz (pdf ben letölthető)


Annus Gábor

2014.05.21. - Stíluskommunikáció
tovább >>>    

Bogoly József Ágoston

2014.05.21. - Stíluskommunikáció

Keresed a hozzád illő saját stílust? Már csak egy finom áramlás hiányzik? Néha szinte jobb, ha nem teljesen tökéletesek a dolgok, legalább tudod, hogy valódiak? A stíluskommunikáció többféle lehetőséget tár fel. Mi ez? Kívül és belül szét vannak szórva a részletek.

A megfelelően működő életritmus megtalálása, az érzelem és ész nehezen összebékíthető elemeinek és arányainak megválasztása, az életformát felépítő értékek személyességének felismerése az életbölcseleti és életviteli értékeink között szerepel. Arról, hogy a szívünkkel is kell
élni, így ír Márai: „De egyszerre kell élni szívünkkel is, azzal a másik életütemmel, mely titkosabb,leplezetlenebb, nehezebben megismerhető, mint a világ áramlásának rendje. (…) Kinek érzékeit eltompította a becsvágy, a szenvedély, nem hallja többé e hangokat. Az ilyen ember teste, lelke és a világ üteme ellen él; (…).” (Vö. http://www.stiluskommunikacio.eu./?p=3186)

Szakmai önéletrajz


Bordács Rita

2014.05.21. - Stíluskommunikáció

Az internetes jelenlét és kommunikáció különféle apektusainak boncolgatása a szenvedélyemmé vált. Legyen az személyes márka és karrierépítés, a közösségi oldalak erejének kiaknázása, üzleti vagy magáncélú felhasználás, hiszem, hogy az internet – mértékkel – értéket teremt. Az információs sztrádák felgyorsult világában jól jön egy emberi hang, a „human interface”, aki segít eligazodni a rendszerek komplexitásában és [...]

tovább >>>    

Bucsuházy Piroska

2014.05.21. - Stíluskommunikáció

Mindenki számára mást jelent az öltözködés. Nekem a divat lehetőség arra, hogy a nőiességet, az egyediségben rejlő érdekességet kifejezzem, érvényre juttassam. A természetes, igényes, finom textiliák, a jó design mind a női lélek apró rezdüléseit szimbolizálják.

tovább >>>    

Dudescu Krisztina

2013.09.27. - Stíluskommunikáció

Változás nélkül nincs fenntartható versenyképesség. A versenyképességhez pedig folyamatos tanulásra, tudatos döntésekre, megfelelő önismeretre és bátorságra van szükség kortól és nemtől függetlenül. Stíluskommunikátorként különböző szakemberek munkájának összehangolásával, stílusos megjelenést, hiteles, magas szintű kommunikációs megnyilvánulást szeretnék elérni az élet minden területén. Olyan emberekkel együtt, akik nyitottak és elég bátrak ahhoz, hogy szembenézzenek a tükörrel. Szakmai önéletrajz [...]

tovább >>>    

Gila Olga

2013.09.22. - Stíluskommunikáció

Sminkes tanulmányaim csak két egészen más irányú diploma megszerzése után kezdtem el, de mióta rátaláltam erre a szenvedélyre, megváltozott az életem. Számos hazai és külföldi versenyen állhattam dobogóra, ám a szívemhez a fotózásokra, magazinok számára készített sminkek állnak legközelebb. Munkáim hazai és külföldi magazinokban, plakátokon, reklámfilmekben láthatók / Kaliforniában, Olaszországban, Írországban, Németországban, Angliában, San Franciscoban/. [...]

tovább >>>    

Görög Ibolya

2013.09.22. - Stíluskommunikáció

Ahogy öregszik az ember, úgy telik meg a feje mindenféle ismerettel, tapasztalattal. Úgy érzem, azzal tudok segíteni másoknak, ha megosztom velük azt, amit tudok. A protokoll, a viselkedéskultúra a szakterületem. Szívesen adok tanácsokat legyen szó akár ünnepélyes szalagátvágásról, akár báli viselkedésről, ázsiai partnerrel tárgyalásról vagy a tüsszentés illemtanáról. Várom kérdéseiket!


Krész Miklós

2013.08.20. - Stíluskommunikáció

Informatikusként és oktatóként hosszú évek óta foglalkozom információfeldolgozással. A munkám során napról napra formálódott bennem a felismerés, hogy ez a látszólag mindenki által jól ismert feladat sokkal komplexebb annál, mint korábban gondoltam. Az információhoz ugyanis először hozzá is kell jutni, a számunkra lényeges elemeit ki kell szűrnünk, hogy csak néhány alapvető problémát említsek. Mindezeket napjainkban gyakran már nem is az adatok hiánya, hanem éppen a túlzott mennyisége nehezíti meg. Rohanó, állandó versenyre sarkaló világunkban korántsem mindegy, hogy az említett kérdésekhez kapcsolódó folyamatokat milyen hatékonysággal vagyunk képesek megvalósítani. A fentiek vezettek el az információmenedzsment kalandos útjára, melyre ezennel Önöket is szeretettel meghívom.


Konsánszky Dóra

2013.08.19. - Stíluskommunikáció

„Nincsenek sokan, akiket megjelölhetnénk, mint stílusos embert, mivel kevesen vannak, akik elégedettek a külsejükkel. A stílust egyébként sem szűkíteném le az öltözködésre, hiszen a nőt körülölelő aura is fontos, mindaz, amivel a környezetére hat. A pozitív kisugárzás szorosan összefügg a stílussal, mint ahogyan fontos az egyéni kifejezésmód is, amely kiemeli a nőt a szürke tömegből.”

Elle, „A stílus túlmutat a divaton” ,  2007/03.

Kovács Kármen

2013.08.18. - Stíluskommunikáció

Brainel Mehandi

2013.07.18. - Stíluskommunikáció

Az embereknek szükségük van bizonyos érettségre ahhoz, hogy érezni és értékelni tudják a stílus által nyújtott örömöt, az élet apró finomságaiban rejlő többletet…

A gentleman értékrend számomra ma már nem csak egyéni érdeklődés, hanem küldetés is, melyben azt tekintem feladatomnak, hogy utakat és lehetőségeket alkossak az időtálló elegancia értékeinek ápolására, és széles körben történő megismertetésére. Hiszem, hogy a klasszikus stílus öröksége méltó arra, hogy a modern kor kényszerhatásai között is fennmaradjon, hogy az új nemzedékek életében is tartalmat és mélységet adjon az öltözködésnek.


Mentes Endre

2013.07.17. - Stíluskommunikáció

„A stílus maga az ember” (Buffon).

A kommunikáció? Maga az emberiség. A stíluskommunikáció? Próbáljunk meg leginkább azok lenni, akik vagyunk, kerüljünk kapcsolatba másokkal és hassunk rájuk úgy, hogy az ő szemükben is olyanok legyünk, mint amilyenek valójában vagyunk.

 

Szakmai önéletrajz (pdf ben letölthető)


Mészáros Mónika

2013.07.16. - Stíluskommunikáció
tovább >>>    

Móricz Éva

2013.07.15. - Stíluskommunikáció
Oktatói tevékenységem folyamatos volt 1970-től, a Magyar Kereskedelmi Kamara Reklám tanfolyamain, majd kiterjedt számos továbbképzésre a reklámpszichológia és a reklám kreativitás, valamint a divatpszichológia tárgykörében. Többek között előadó voltam a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem pszichológia szakán, a Külkereskedelmi Főiskola szakosító képzésén, az Iparművészeti Főiskolán.

Szakmai önéletrajz (pdf ben letölthető)


Következő oldal »
Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook