Több mint imázskreátor – STÍLUSKOMMUNIKÁTOR!

2015.08.11. - Stíluskommunikáció

A stíluskommunikátor szakma most születik! Egy olyan igény szelleméből, amely a divat, a viselkedéskultúra és a menedzsment világát harmonizálja. Azoknak a diplomásoknak ajánljuk szakunkat, akik szívesen dolgoznának közéleti személyiségek mellett, és olyan szakemberekké szeretnének válni, akik –  „karmesterként”, vagyis különböző szakterületek képviselőinek bevonásával – holisztikus szemlélettel képesek a külső és a belső egységének megteremtésére. 

 

A jelentkezés határideje: 2015. augusztus 28.

 

Tisztelt Érdeklődő!

 

Üdvözöljük! Ez a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán működő  STÍLUSKOMMUNIKÁTOR szakirányú továbbképzés szakmai fóruma.

2008. februárjában indult a stíluskommunikátor képzés. Célja a kifinomult stíluskommunikáció meghonosítása az élet minden területén: a hétköznapokban, a politikában, a gazdaságban, a művészeti életben, a sajtóban, s persze nem utolsó sorban az oktatásban is. Kiváló, hiteles, az általunk képviselt értékek iránt elkötelezett szakemberek készítik fel hallgatóinkat a divat, a viselkedéskultúra és a menedzsment területén egymással összefüggő folyamatok harmonizálására.

Majsai Rita végzett stíluskommunikátor így határozta meg tevékenységünket: „Itt megtanulja a hallgató a belső és külső tükör használatát, elmerül a részletekben, hogy utána önmaga egésszé válhasson, utat mutatva mindazoknak, akikkel foglalkozik.”

Nagy hangsúlyt fektetünk az önismeretre, hiszen az önismeret az emberismeret alapja és a siker elengedhetetlen feltétele. Segítünk hallgatóinknak céljaik pontos meghatározásában, hiteles kommunikációjuk, stílusos megjelenésük kialakításában. Éppen ezért ajánljuk képzésünket azoknak is, akik eredeti hivatásuknál maradva bővíteni szeretnék érvényesülési lehetőségeiket, vállalkozásukat gazdasági előnyhöz juttatnák, vagy egészen egyszerűen egy magasabb kultúra közvetítésének elkötelezettjei.

Ez a felület a Stíluskommunikációs fórum. Itt a felmerülő kérdésekre végzett stíluskommunikátorok adnak válaszokat online: a közéleti szereplés, a divat, a vállalkozásmenedzsment vagy éppen a reklám gyakorlati világából.

Örülnénk, ha bekapcsolódna az általunk kezdeményezett diszkurzusba!

Nádudvari Gabriella képzésvezető
E-mail:  stilus@jgypk.u-szeged.hu


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook