Julie de Libran lesz a Sonia Rykiel új kreatívigazgatója

2014.05.17. - Stíluskommunikáció

TOMASOVSZKI BEÁTA HÍRFOLYAMA

A Kanadában nevelkedett Geraldo da Conceicao 2012 szeptemberében lett kinevezve a divatház élére, de úgy tűnik, máris más kerül a helyére. A tervezők váltakozása nem új a divatház igazgatói posztján, hiszen da Conceicao előtt is jó néhányan megfordultak már – és valljuk be, ez nem kedvezett az egységes tervezői vonal kialakításának. A márka korábban innovatív formavilágáról volt híres, melyet még maga Sonia Rykiel alakított ki.

 

A jövőbeni sikerek eléréséhez egy határozott szemléletre van szükség, amelyet nyilvánvalóan maga da Conceicao sem talált meg. Legutolsó 2014/15-ös őszi-téli kollekciójában is csupán Rykiel esztétikájának tipikus vonásait és a francia sikk sztereotípiáit idézte. Most, kb. másfél év elteltével da Conceicao elhagyja a divatházat. Helyére az eddig inkább csak a belső körökben ismert tervezőnő,        kerül.

 

Julie eddig a Louis Vuitton hátterében tevékenykedett: a nőiruha-vonal vezető tervezőjének, Marc Jacobsnak jobbkezeként dolgozott. Többek között ő felelt a pre fall- és resort-kollekciókért. 2008 óta dolgozott a divatháznál, előtte pedig tíz éven át a Prada-nál. A francia tervezőnő San Diego-ban nevelkedett, majd a milánói Marangoni divatiskolában tanult.

Miután Marc Jacobs 2013 októberében elhagyta a márkát, és helyét novemberben Nicolas Ghèsquiere vette át, de Libran januárban úgy döntött, hogy befejezi a közös munkát a Louis Vuiton-nal. Egészen érdekes, hogy elődje, Geraldo da Conceicao szintén a francia divatháznál volt tervező.

 

De Libran Sonia Rykiel-nek készített első kollekcióját szeptemberben a párizsi divathéten láthatja majd a nagyközönség. Izgalmas kérdés, hogyan fogja a tervezőnő a tipikus Jacobs-féle esztétikát alkalmazni a Sonia Rykiel-háznál.

 

Forrás: http://www.vogue.de/mode/mode-news/mode-news-julie-de-libran-wird-kreativdirektorin-von-sonia-rykiel  (2014. 05. 15.)


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook