Dobó Kata by REKAVAGO és Liptai Claudia Maison Marquise by Tóth Bori

2014.06.03. - Stíluskommunikáció

KÖZÖS BEMUTATÓ A NOBU BUDAPESTBEN

Kíváncsian érkeztem május 27-én Közép-Európa első NOBU éttermébe, egy különleges bemutatóval összekötött VIP shopping party helyszínére. Közös bemutató keretében mutatta be Dobó Kata by REKAVAGO cipőkollekcióját, és hivatalosan először, Liptai Claudia Maison Marquise by Toth Bori ruhakollekcióját a nagyközönségnek.

Bevallom, személy szerint nem követtem a Nagy Duett élő adásait, de akik igen, ők már ezek során felfigyelhettek a műsorvezetőnő által viselt ruhákra és hibátlan alakjára. Liptai Claudia mind a nyolc élő adásban a Tóth Borival közösen megálmodott Maison Marquise by Toth Bori kapszulakollekció darabjait viselte, melyből a „döntőset“ a NOBU Budapest vendégei testközelből is megcsodálhatták. Ahogy a ruhák, úgy a műsorvezetőnő szembetűnően hibátlan alakja mellett sem mehetünk el szó nélkül, melyre a bemutató elején ő maga adott magyarázatot.

Alakját, a Tóth Bori tervezőnővel közös fejlesztésnek, a Skinny Skin elnevezésű vékony, testszínű, elmondása szerint nagyon kényelmes alakformáló fehérneműnek köszönhette az élő adások során is. A közös alkotást eredetileg a stúdió mindent megmutató speciális világítása inspirálta, de időközben kiderült, hogy hétköznapi viseletre is tökéletesen alkalmas. A közös kapszulakollekció mellett, bemutatásra került a Maison Marquise by Toth Bori 2014/15-ös őszi-téli ready-to-wear Orient Fall elnevezésű kollekciója is, melynek legmagasabb minőségű anyagokból készült nőies darabjai, kivétel nélkül a márkára oly jellemző eleganciát és kifinomultságot tükrözik. A keleti kultúra inspirálta kollekció fő színei a klasszikus fekete mellett a királykék és az élénksárga, az anyagmintázatban pedig a madár- és virág motívumok dominálnak. A ruhákhoz a tervezőnő kiegészítőket: táskákat, öveket, ékszereket is készített.

IMG_0654

Egy jól megválasztott lábbeli, képes megkoronázni még a legcsodálatosabb ruhát is! Túlzás nélkül állíthatom, hogy a „koronázás“ a Dobó Kata by REKAVAGO cipőkollekció darabjaival, egyértelműen megtörtént. Dobó Kata színésznő, aki  tavaly az InStyle Style Award közönségdíját is elnyerte, Vágó Rékával az ország legismertebb és legsikeresebb cipőtervezőjével  közös kollekciót készített, mely tavaly decemberben debütált. A kollekció ekkor nyolc pár platform talpú, gyönyörű színkombinációjú magassarkúból állt, mely azóta további darabokkal, egyéb kiegészítőkkel bővült. Garantáltan szerencsés találkozásról van szó. Réka profizmusa, – aki híres arról, hogy nemcsak szép, de versenytáncos múltjának köszönhetően kényelmes cipőket is tervez – , találkozott a színésznő kifinomult stílusával, aki a díszítés és a színek megálmodásában segítette a közös munkát. Szívből remélem, hogy hosszútávra terveznek és még sok gyönyörű darabot álmodnak meg közösen, nekünk nőknek!

IMG_0375

A bemutató utáni sorsoláson öt szerencsés nyertes átvehette a tervezők, illetve a NOBU Budapest által felajánlott ajándékokat. Aki pedig a kollekciót szerette volna testközelből megcsodálni, a színfalak mögött erre is lehetősége nyílt: lehetett nézelődni, próbálni és természetesen vásárolni is. A kollekciók darabjai mindenki számára elérhetőek a tervezők web oldalán. Persze azzal számoljon a Látogató, hogy elképzelhető, hogy felkerül a kívánságlistájára egy Dobó Kata by REKAVAGO cipő, vagy egy Liptai Claudia által inspirált Maison Marquise by Toth Bori ruhaköltemény.

Dancsecs Aurélia

 

Fotó: Vágó Szabolcs

 

 

Interjú Vágó Rékával: http://stiluskommunikacio.eu/?p=2609

Dobó Kata by REKAVAGO: http://rekavago.com/products/category/8/Dobo_Kata_by_REKAVAGO

Maison Marquise by Tóth Bori Orient Fall kollekció: http://www.maisonmarquise.com/pret-a-porter/fall-winter-201415-ready-to-wear/

Liptai Claudia Maison Marquise by Tóth Bori:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=847854015241812&set=a.529127687114448.136509.529123350448215&type=1&theater

Fashion Show NOBU Budapest:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.756504257713721.1073741838.134146216616198&type=1


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook