„Equilibrium” – Divat- és mozgásművészet a Ferragamo Múzeumban

2014.06.26. - Stíluskommunikáció

TOMASOVSZKI BEÁTA HÍRFOLYAMA

Rózsák és bódító illatot árasztó orgonák díszítették a Salvatore Ferragamo Múzeumot Stefania Ricci és Sergio Risaliti legújabb kiállításának megnyitója alkalmából. A meghívott vendégek az ínycsiklandó falatkák és a Ferragamo-család birtokairól származó borok mellett a fireznei Danza Ballet Company exkluzív előadását is megcsodálhatták.

A kecses balerinák tökéletesen illeszkedtek az „Equilibrium” látványvilágához. A táncosok könnyed mozgása tökéletesen tükrözte a Ferragamo-nő elegáns járását. Úgy tűnik a téma – a mozgás művészete – Ferragamo legendás modelljein kívül olyan nagy művészeket is megihletett, mint Edgar Degas, Albrecht Dürer, Paul Klee, Pablo Picasso vagy éppen Auguste Rodin.

„Az anyagok sokasága, melyekkel egy cipész alkotásait díszítheti, végtelen.” – mondta egyszer Salvatore Ferragamo. A tervező idézete a Palazzo Spini Feroni-ban most egyszerre több formában ölt alakot.

A kiállítás egészen a következő év tavaszáig megtekinthető, így még bőven lehet időnk egy hosszú hétvégét tervezni ebbe a csodás olasz városba.

 

Forrás: http://www.vogue.de/people-kultur/kultur-tipps/ausstellung-mode-und-bewegungskunst-im-ferragamo-museum#galerie/8  (2014. 06. 25.)

 


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook