Annie Leibovitz a Louis Vuitton 2014/2015 őszi-téli kampányában

2014.07.08. - Stíluskommunikáció

TOMASOVSZKI BEÁTA HÍRFOLYAMA:

Nicolas Ghesquières első kollekciójához hét, a kultúra és a divat világában kiemelkedő művészt sikerült a francia márkának megnyernie. Nem kisebb nevek készítik a kampányfotókat, mint Annie Leibovitz, Bruce Weber és Juergen Teller, akik ezen kívül egy rövid klipet is összeállítanak a kulisszák mögött zajló eseményekről. A kamerák elé állt Charlotte Gainsbourg, színésznő és három világklasszis modell, Liya Kebede, Freja Beha Erichsen és Jean Campbell, akiket a Louis Vuitton egyik sajtótájékoztatóján „kortárs hősnőknek” nevezett. A színésznő már régóta múzsája az új kreatív igazgatónak, Nicolas Ghesquières-nek.

Az őszi-téli kampány a „Series 1” címet viseli. A felkért fotóművészek egyedi módon értelmezték, és saját stílusuknak megfelelően ragadták meg vizuálisan a kollekciót. Az eredmény egy csodás divatfotó-gyűjtemény, melyet a kortárs fotóművészet neves alkotói állítottak össze. Annie Leibovitz pl. Charlotte Gainsbourg-ről egy üresnek ható tér padlóján készített képeket. A francia énekes-, színésznő egy fekete-sárga, merev szabású topot, szűk, fekte bőrnadrágot és egy konyakszínű krokodilbőr-csizmát visel. Juergen Teller fényképein Freja Beha Erichsen egy ezüst Maserati előtt pózol fekete lakk leggingsben és kárómintás blézerben. Jean Campbell-t Bruce Weber fekete-fehér képein egy sziklás táj előtt állva örökíti meg.

Mindegyik fotózásról készül egy rövid klip, melyek közül az első Annie Leibovitz és Charlotte Gainsbourg közös munkájáról már megtekinthető:

 

https://www.youtube.com/watch?v=iYHU_ul7DuM

 

Forrás: http://www.vogue.de/mode/mode-news/mode-annie-leibovitz-fuer-louis-vuitton-hw-2014-2015#galerie/36  (2014. 07.02.)


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook