Kaczvinszky Emilia, dr. (2015)

2014.11.27. - Stíluskommunikáció

Az életemnek három fontos összetevője van. A családom, a munkám és a szabadidőm. Ha ez a három terület egyensúlyban van, jól érzem magam.

Az orvosi egyetem elvégzése után gyermekgyógyászat, majd gyermekpszichiátria szakvizsgát tettem. Dolgoztam gyermekkórházban, körzetben gyermekpszichiátriai osztályon és gondozóban. Szeretek az embereken segíteni, különleges érdeklődési területem a poszttraumás stressz betegség. Hogyan dolgozzuk fel a bennünket érő testi, lelki traumákat?

A férjem traumatológus, remélem, neki is tudok segíteni az általam választott érdeklődési területen végzett munkámmal. Két felnőtt gyermekem van, mindketten fogorvosok. A család összetartása nagyon fontos számomra. Szabadidőmben nagyon szeretek kirándulni, kerékpározni, sportolni. Szeretnék még valami új dolgot csinálni az életemben, mely személyes érdeklődési területembe, szakmai életembe is integrálható.

A gyermekekkel való foglalkozás preventív munka. Ha integráljuk a stílust, az etikettet, az elegancia iránti igényt, a megfelelő kommunikációt a gyermekeink mindennapjaiba, a jövőn dolgozunk.

A kifinomult stílus a politikai, a gazdasági, a kulturális életben, a sajtóban és az oktatásban is egyre nagyobb teret hódít. Célom az, hogy ez teret nyerjen az egészségügyi ellátásban is és az ember komplex ellátásához hozzátartozzon.


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook