Botházy Emese (2015)

2014.11.27. - Stíluskommunikáció

Stílus számomra az, ahogyan nagymamám hordta kézzel készített ruháit. Stílus az, ahogyan megérintette a számára oly sokat jelentő, selymesen lágy anyagokat. Stílus az, ahogyan reggelente nap, mint nap elkészítette frizuráját. Stílus az, ahogyan kilépett az ajtón. És stílus az, ahogyan nagyapám minden reggel rózsát tett a teraszra az unokájának, mert egy férfi virággal köszönti azt, aki számára a legkedvesebb.

Számomra a stílus ezt jelenti. Benne van a mindennapi létezésünkben: egy mosoly, egy gesztus, alázat és tisztelet. Minden pillanatban. Finoman nyomot hagy óhatatlanul, észrevétlenül. Mi magunk alakítjuk abban a pillanatban, amikor megtaláljuk Önmagunkat, s ez által minden egyes apró mozdulat értelmet nyer. Ettől a pillanattól sugározzuk azt a belső békét és megnyugvást, amely hitelessé tesz bennünket. Viselkedésünkkel, öltözetünkkel, hanghordozásunkkal alkotunk egy kerek egészet, egy harmonikus létet. S már nemcsak belsőnkkel igényeljük a harmóniát, hanem benne élünk.

Ezt a harmóniához vezető utat szeretném megtapasztalni, kikristályosítani tanulmányaim során és megmutatni mindazoknak, akik segítséget kérnek tőlem a jövőben.


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook