Tomasovszki Beáta: Könnyed lebegés – A Konsanszky 2017. tavasz-nyári kollekciója a MBFW-en

2016.10.25. - Stíluskommunikáció

Az immár négy naposra bővült divathéten a hazai és a közép-európai régió tehetségei kapnak lehetőséget arra, hogy bemutassák a következő évi kollekcióikat. A rendezvény több helyszínen zajlott egyszerre: a divatbemutatóknak a Várkert Bazár pazar épülete adott otthont, a Design Terminálban workshopokon vehettek részt az érdeklődök, a KIOSK, a Lánchíd 19 és Ritz-Carlton hotelben pedig pop up-kiállításokkal várták a vendégeket.

Ez volt az első alkalom a Mercedes-Benz Fahion Week Central Europe életében, hogy nemcsak a szakmabeliek és a sajtó képviselői lehettek jelen az év egyik legrangosabb divateseményén. Végre megnyíltak a kapuk a „halandó” divatrajongók előtt is, akik kedvükre merülhettek el az izgalmasabbnál izgalmasabb kollekciókban.

A szombati divatshow-maraton egyik zárásaként Konsánszky Dóra mutatta be legújabb kollekcióját. A kifinomult minimalista stílusáról híres tervező ezúttal sem okozott csalódást. A Constuctive Levitation darabjaiban tökéletesen ötvöződik az anyagok könnyedsége a laza, nőies szabásvonalakkal.

A fő inspiráció ezúttal is a zene volt. A bemutatót a Tripswitch és Tycho lüktető, kissé meditatív ritmusai kísérték. Emellett a gyermekkori emlékek hatásai fedezhetők fel a ruhák mintázatán és a modellek sminkjében. A hintázó gyermek képe még légiesebbé teszi a selyemszatén anyagból készült ruhákat.

A nude smink, a szemüvegkeretek és a modellek arcán szétszórt festékpöttyök szintén a gyermeki lét tisztaságát és báját idézik. A tenger türkizének árnyalatai törik meg először a megszokott fekete-fehér dominanciát. A bemutató második felében megjelenő narancspiros ruhák pedig egészen új dinamikát adnak a kollekciónak.

A divatbemutató és a kifutón végigsuhanó összeállítások a vidám nyári napokat és a könnyű tavaszi szél simogatását idézték fel, napsütést hozva ezzel a kissé komor, esős őszi esténkbe.


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook