Nagy Gabriella: Benes Anita- A bátor újító avagy a Paradise kollekció bemutatása a stíluskommunikátor szemével

2017.03.27. - Stíluskommunikáció

Kezdjük talán a Múzsával. Tombor Nelli Benes Anita szavaival élve “a tökéletes múzsa”. Ő az igazi Femme Fatale. Rejtelmes szépsége lenyűgöző, ezért nem csoda, hogy a 2017-es Paradise kampány arcának újra őt kérte fel a Daalarna tervezője. A Paradise kollekció célja, hogy megidézze azt a paradicsomi állapotot, ahol a tökéletes boldogság lengi körül a nőt, ugyanúgy, mint élete NAGY napján is.

A bemutató helyszíne most is Millenáris volt. A díszlet a dús esőerdőket idézi, ahol a vendégeket madárcsicsergés fogadja.

 

A kényeztetés már a divat show előtt elkezdődik. A legínycsiklandóbb, különleges falatokkal fogadják a vendégeket, melyet a Gundel szakácsai kreáltak. Ezen a különleges napon a pezsgő és a különlegesen finom édességek sem maradhattak el. Azt érezzük, hogy a bemutató vendégeinek – akik egyben potenciális vásárlók- kényeztetése pontosan olyan odafigyeléssel történik, mint amilyen megkülönböztetett figyelmet szentel Benes Anita és csapata valamennyi szalonjába ellátogató vendégének. Anita a vásárlóit nem csupán a kiszolgálással varázsolja el, hanem a ruháiba “beleszőtt” kreativitással, szeretettel és azzal a lélegzetelállító szépséggel is, amely a kreációkat jellemzi.

A show elkezdődik. Először a színes ruhaköltemények tűnnek fel. A háttér és a ruhák is tökéletesen idézik meg az esőerdők hangulatát.  A legelső ruha méregzöld szoknyája, a sötétkék – türkíz – lila – rózsaszín színekben pompázó, flitterekkel kivarrt, hímzett csipke felsőrésze és a gyönyörű modell hajzuhatagába rejtett madarak, tollak, lepkék  egyetlen kompozícióba sűrítik az egész kollekció lényegét.

 

zöld ruha

 

Merész szín- és anyag kombinációk, érzéki megjelenés, tökéletes kivitelezés, csupa szépség. Mintha a dzsungel tündére lépne elénk, hogy önmagán megmutassa mindazt, amit az esőerdő mélye rejt. Belépésre invitál minket, szemlélőket a Paradicsomba. Ahogy belépünk elénk tárul a csoda:

- A szivárvány színeiben pompázó lenge anyagok megidézik az esőerdő papagájainak hullámzó szárnycsapásait, ahogy a fák ágairól felrepülnek.

 

madár

 

- Az élénk színű, sötét árnyalatú csipkék olyanok, mint a szemet gyönyörködtető orchideák a fák törzsébe csimpaszkodva, vagy mint a fürtökben lógó, különleges egzotikus virágok.

- Megérkeznek az ezüstszürke és karamell színű csipke és organza kreációk. A szoknyák színváltós, légies organza anyagaival a tervezőnő a párás, vízpermettől fénylő leveleket kívánta elénk varázsolni, mely tökéletesen sikerült.

 

A külső szemlélő számára a látvány lenyűgöző, a kívánt hatás elérését a lüktető, erőteljes zene is segíti.

Az intenzív, színes kreációk után az esküvői ruhák következnek. Idén Anita szakított a korábbi, jól bevált fűzős struktúrával és a kényelmet szolgáló, új technikai megoldásokhoz nyúlt. Valamennyi ruhán a szabásvonal, a derék kihangsúlyozása, a széles szabású, vagy csipke rátéttel kihangsúlyozott vállak, a csipkék típusának ügyes kiválasztása és az íves- trópusi indákra hajazó minták elrendezése az, ami a szép testíveket létrehozza, nincs szükség a fűzőkre. A NAGY napon az ara minden porcikájával a felejthetetlen pillanatokra koncentrálhat, nem kell kényelmetlen ruhában feszengenie.

A ruhák nagy többségénél a térdig testet követő, majd lágyan kiszélesedő, szép esésű, sellőhatású, uszályos szoknyák figyelhetők meg, melynek szabásvonala természetes módon hangsúlyozza a nőies formákat, minden női alakot szépen karcsúsítva. Egy-egy kreáció esetében a viktoriánus kort idézik a ruha ujjak, erre a korszakra jellemző organikus szövésminták figyelhetők meg, mely egy nagyon izgalmas (történelmi) társítás a Paradise témához.

 

Viktoriánus

 

2017 a természetességről szól. A sminkek is visszafogottabbak a 2016-os Flower kollekcióhoz készített strassz-köves sminkekhez képest, bár az enyhén csillámló szemek és az intenzíven vörös ajkak mégiscsak az érzékiséget képviselik. A hajkoronákban is a természetességre törekedtek. A modelleknek enyhén hullámos, laza frizurákat készítettek.

Vágó Réka cipői idén is gyönyörűek voltak, nagyon jól kiegészítették a ruhákat. A kiegészítők választása néha igazán vagány, merész, mint például a vörös fülbevalók a gyönyörű fehér csipkeruha mellé, vagy a mélykék, virágos fejdíszek. A nyakat sok ruha esetében a legcsodálatosabb nyakéket is felülmúló csipke díszíti, vagy a nyakkivágás nemes egyszerűséggel a szép dekoltázst hagyja érvényesülni.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy nem csalódtunk. Ez a kollekció is hordozza mindazon stílusjegyeket, melyet a Daalarna ruhákban évek óta szeretünk: kifinomult, nagyon nőies, érzéki, időtálló, valódi értéket képviselő stílus. Romantikus báj jellemzi a kollekciókat évről-évre. Közös jegy a kollekciókban az anyagokkal és a színekkel való játék (gyakori a szivárványos színátmenet a ruhák anyagán), a kifogástalan anyag és kivitelezési minőség, maximális igényesség és magas szabástechnikai színvonal. Mindez az idei kollekcióban is látható, megspékelve még az előzőekben említett bátor változtatásokkal, a különböző textúrák és színek összekombinálásával, kilépvén a komfortzónából és nyitván egy új irányra.

Gratulálunk az idei kollekcióhoz is és várjuk, hogy Anita kimerülhetetlen kreativitásából és kísérletező vénájából, milyen újabb meglepetésekre számíthatunk a jövőben.


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook