Értékre hangolva – Stíluskommunikáció

2017.05.18. - Stíluskommunikáció

A magyar nyelv gyönyörű. Minden apró rezdülésre és árnyalatnyi különbségre van szavunk. Vannak olyanok, amelyek önmagukban is leírók, de egymáshoz illesztve mélyebb értelmet nyernek. Ilyen a „stílus” és a „kommunikáció” nászából 10 éve született új fogalom, a stíluskommunikáció is,  Nádudvari Gabriella alkotása. Az izgalmas szóösszetétel mögötti egyedülálló világ a hagyományok és a működőképes modellek átörökítésén alapul. Lelki, fizikai egészség és szépség – a kommunikációban, a viselkedésben, a társas és gazdasági folyamatokban. Színek, formák, illatok, gondolat és érzelemkifejezés, magas igénnyel.

 

A korszellemre hangolt új tudomány ütőkártya a megfelelő kézben. Tartalma többféle módon is megtölthető. Lehet üzleti, vagy eszmei alapokra helyezett hivatás – mindkét megközelítés működőképes. Értékteremtő, fejlesztő hatása társadalmi folyamatokban és anyagi javakban is mérhető a résztvevők oldalán. Rendszerekben és összefüggések mentén építkezik. Egyediségéből adódóan alkalmas akár az eddigi tudás tovább fejlesztésére és magasabb szintre emelésére, vagy a legjobb önmagunk felszínre hozására is. Keretrendszer az emberibb kommunikációhoz és a sikeresebb érvényesüléshez.

 

Az emberi érintkezés művészetét a Szegedi Tudományegyetem JGYPK Alkalmazott Egészségtudományi és Egészségfejlesztési Intézetének kapuin belül, intenzív, két szemeszteres okleveles képzés során ismerheti meg idén szeptembertől 10 szerencsés, diplomával rendelkező jelentkező. A tudás átadásában egyetemi oktatók, szakmai legendák és neves gyakorló szakemberek közreműködnek. Válogatott tudás, 10 kiválasztottnak. A stíluskommunikáció kapui kinyíltak. Jelentkezni 2017. június 30-ig lehet. Részletek itt.

 

 


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook