Tomasovszki Beáta: Kódolt üzenet – Konsanszky SS18

2017.11.07. - Stíluskommunikáció

Az egyediséget emeli új szintre Konsanszky Dóra legújabb kollekciójában. A márka nevének bináris kódját rejti el az tavaszi-nyári darabokon, elindítva ezzel az alkotó és a néző közötti kódjátszmát. Egy olyan világban, ahol az emberek sokszor két lábon járó márkajelzésként szaladgálnak az utcán, a név kódolása erős művészeti üzenetként működik.

Az Encryption kollekció minden darabjában ott rejlik a márka művészeti szellemisége: Art Encoding / Encoded Art.

A minimalista stílusú kollekciót ismét zene ihlette. A modellek a Portico Quartet sejtelmes, kissé futurisztikus dallamaira vonultak. A dalok tökéletesen illeszkednek a tervező által megálmodott letisztult esztétikához. A hangsúly most is a szabásra és az anyagok kombinációjára került. A nadrágok férfias szabásvonalát a könnyeden hullámzó anyagok ellensúlyozzák, a színek minimalizmusát pedig a lángoló narancssárga. Ez a szín apró részletekben jelenik meg (pl. szemhéjpúder, rúzs, ruhaujj), de intenzitásával lendületet ad a kollekciónak, és a nyári nap energiáját csempészi a fekete-fehér egyhangúságába. A férfi és női energiák keveredésével hoz létre új entitást.

Dóra védjegye az aprólékos, minden részletre kiterjedő tervezés. Az a kollekcióhoz mosható báránybőrt, hernyóselymet, puplint, pamut- és viszkózdzsörzét, lent, és pamutvásznat használt. Az anyagok tulajdonságait kihasználva és rafinált szabásnak köszönhetően tökéletes szimbiózis alakul ki a ruha és viselője között.

Dóra kollekciói első pillantásra könnyed ujjgyakorlatnak tűnnek, hiszen stílusa erős szakmai, jól átgondolt és egyedi művészeti alapokon nyugszik. Ennek ellenére részleteiben szezonról szezonra újat mutat. Az üzenet felfedezése minden alkalommal egy izgalmas kaland, amihez időre, éles látásra és türelemre van szükségünk.

 

Fotó: MBFWCE


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook