Jó reggelt reggel!

2013.03.28. - Stíluskommunikáció

Jól élni – HORVÁTH RÉKA ROVATA

Minden reggel új kezdet. Új lehetőség. A Nap mindig felkel, és aztán beragyogja a világunkat. Elűzi a sötétséget, látni enged és melegít. Teszi mindezt fáradhatatlanul újra és újra, mióta világ a világ. A jó példa itt van előttünk. Utánozzuk! Legyünk mi magunk saját életünk Napja! Minden napban ott a lehetőség, hogy jól kezdődjön és jól fejeződjön be. Rajtunk áll, hogy minden új reggelen, ha kell,  tiszta lapot adjunk magunknak és másoknak. Az értékeket megtartsuk, a veszteségekkel megbékéljünk. A hibákból, ha voltak, tanuljunk! Előre nézzünk és a céljaink irányába haladjunk!

Minden reggel új kezdet. Az, ahogyan indul, meghatározó lesz az egész napunkra. Álljunk meg itt egy pillanatra, és beszéljünk arról, hogy hogy indul egy reggel! Egy JÓ reggel. A jól-léthez pozitív kezdés kell. Ébredjünk mosolyogva! Ha valaki még az ágyban fekve, nyújtózkodás közben a hegyként előtte tornyosuló kellemetlen tennivalókat veszi számba először, miközben átsuhan az agyán, hogy sminkelni sem lesz ideje a reggeli rohanásban, ráadásul még az eső is zuhog……jaj, az rossz úton indul. Aki esetleg hajlamos a negatív gondolatokra, ő se engedje meg magának az ilyeneket! Keressünk valami kellemeset, szépet, örömtelit, tudva azt, hogy a jó kezdet fél siker. Mi lehet jó egy túlszervezett esős nap reggelén amikor alig tudjuk kinyitni a szemünket? MINDEN jó lehet.    Először is reggel van. Új nap, új lehetőség. Egészségesek vagyunk és a sorsunk a saját kezünkben van. Örülhetünk a gyerekünk hangjának, a vízsugár kellemes melegének a zuhanyozásnál, a reggeli kávé illatának, a kalácsunk finom ízének. Hallgassunk reggel zenét és dudorásszunk vagy énekeljünk együtt vele! A tusolóban mindenkinek remek hangja van!  A tükörbe nézve nevessünk egyet! Látni fogjuk, hogy sokkal szebbek és sármosabbak vagyunk, mint mogorván. Biztos, hogy mindenki talál magán egy, vagy több, vagy számtalan kedves részletet. Frissen, jóillatúan, jólöltözötten a reggel jól indul. Szóljunk egy-két jó szót mosolyogva a családtagjainkhoz, hogy nekik is kellemes legyen az első óra.

Lényeges, hogy reggelizzünk. Számtalan oka van, hogy ne hagyjuk ki. Mindenki tudja, hogy az éhes ember sokszor rosszkedvű vagy türelmetlen. Üres gyomorral nem lehet megváltani a világot! Az éhség kellemetlen és felesleges érzés. Jól-létünknek az egészséges táplálkozás is fontos része, amiből nem maradhat ki a reggeli. Ha változtatni akarunk a testsúlyunkon, az első étkezésnek akkor is nagy jelentősége van. A könnyű, gyors reggelit elkészíteni nem tart tovább annál, amíg elkészül a kávé vagy a tea. Egy tál műzli, néhány gyümölcs, a rántotta vagy egy szelet kenyér….néhány perc csupán. Üljünk le együtt a többiekkel! Aki tudatosan alakítja jóra a reggelt, az jót tesz magával és a környezetével is.

Akárhogy ébredtünk, bármilyen idő van és bármi vár is ránk aznap, a következőt biztosan állíthatom: az eseményekre sokszor nem tudunk kellő hatást gyakorolni, a hozzáállásunkat azonban pillanatok alatt megváltoztathatjuk. A döntés lehetősége a saját kezünkben van. Elégedetlenkedem vagy a jót próbálom megtalálni a dolgokban? Durcás vagyok vagy mosolygok? Kétségbe esek a nehézségek miatt vagy feladatnak tekintem azokat és a megoldásra összpontosítok? Mindig van választási lehetőség. A pozitívan gondolkozó emberek sikeresebbek, mint azok, akik leragadnak egy-egy problémánál és belemerülnek a rossz érzésekbe anélkül, hogy tudatosan tennének ellene valamit. Jobban érzik magukat és mások is szívesen keresik a társaságukat, mert a pozitív érzések erősítik egymást. Az optimizmus, a jókedv és a nevetés, noha önmagában nem old meg semmit, mégis olyan közeget biztosít, amiben kedvvel, lendülettel és bizakodóan, gazdag érzelmekkel  lehet élni.

Ez a cikksorozat a jól-létről szól. Még a kezdetén vagyunk, még csak a reggelnél tartunk. A folytatásnak ezer útja lehet. Mind izgalmas, érdekes és újabb kérdéseket vet fel. Minden felmerülő téma alappillére vagy díszítő eleme lesz a jó élet birodalmának. Az ismerős területek biztonságát az ismeretlen újdonsága teheti izgalmassá. Javaslom, hogy próbálják ki a jónak tűnő ötleteket. Hiszen az, hogy valamit eddig nem csináltunk, nem próbáltunk, nem jelentheti azt, hogy ezután sem tehetjük. Ha jól szeretnénk élni, jobban, vagy teljesebben, mint eddig, akkor menjünk elé bátran a lehetőségeknek!



Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook