„Films of city frames”

2014.04.09. - Stíluskommunikáció

TOMASOVSZKI BEÁTA HÍRFOLYAMA

Giorgio Armani újra elmerült a film világában és hat híres főiskola ígéretes növendékeit hívta meg, hogy forgassanak egy sorozat rövidfilmet a címben említett mottóval. Egy fontos kitétel, hogy a szemüvegnek (természetesen a Giorgio Armani Eyewear kollekcióiból választva) hangsúlyos szerepet kell kapnia a filmekben – akár a főszereplő ruházatának kiegészítőjeként, akár úgy, mint egy szűrő, melyen keresztül a kiszemelt város a megszokottól egészen eltérő módon látható.

„Minden városnak van egyfajta sajátos energiája, melyet elsősorban azok a fiatalok teremtenek meg, akik ott élnek. A ‘Films of City Frames’ ezekért a fiatal városlakókért jött létre, hogy bevonjuk őket egy kutatással és felfedezéssel teli projektbe. A programunk egy felhívás, hogy szabad teret engedjünk a művészi szabadságnak.” – közölte Giorgio Armani.

2014. március 19-én mutatták be a projekthez készült pilot-filmet. A főszerepben az a Paolo Sorrentino látható, akit idén Oscar- und Golden Globe-díjjal is jutalmaztak a „legjobb idegen nyelvű film” kategóriájában a „La Grande Bellezza – A nagy szépség” című filmjéért. A kisfilmet Sorrentino asszisztense, Piero Messina rendezte.

 

Az első kisfilm itt megtekinthető:

 

http://www.youtube.com/watch?v=pOXUnAAH5-I

 

Forrás: http://www.vogue.de/mode/mode-news/mode-news-giorgio-armani-films-of-city-frames  (2014. 04. 01.)

 

Kép: http://www.upstylemagazine.it/2014/03/21/giorgio-armani-films-of-city-frames/  (2014. 04. 01.)


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook