Je Suis Belle 2014

2014.09.18. - Stíluskommunikáció

A Je Suis Belle 2014-es ősz-téli kollekciójának hangulata a fekete szín által sugallt komorságnak, szigorúságnak, klasszikus eleganciának ellentmondva,  azt a márkára jellemző könnyed stílussal ellenpontozza, hétköznapi elemeket ütköztetve az alkalmi öltözködés egyes kiragadott részleteivel, és új kontextusba helyezve azokat. Olyan alapdarabokat, mint pulóver, póló, vagy atlétatrikó keresztez nagyvonalú hosszakkal, díszes leplekkel, lebbenő anyagtömegekkel.

 

A Je Suis Belle legúabb kollekciójában a feketét, mint egyetlen színt használja, összes árnyalatát felvonultatva és kontrasztba állítva egymással. Az eltérő anyagkarakterek, textúrák, fény-árnyék hatások alakítják ki a fekete különböző árnyalataiból álló, gazdag színpalettát.

 

A tervezőpárost egyrészt a perspektíva és az optika, a reneszánszban gyökeredző tudományán alapuló és a mai kort is meghatározó, legfontosabb tézisei inspirálták. A  prizma és a fénytörés matematikai, mértani és fizikai képletei, ábrázolási módjai, a különböző anyagok fényvisszaverési tulajdonságai adják a kézimunkákban rejlő motívumok esszenciáját. A formai inspirációkban meghatározóak voltak az egyszerű vonalvezetésű, végletekig lecsupaszított fazonok, melyeknek igazi alakját és karakterét a nagyvonalúan rájuk pakolt négyzetes formák és anyagok alakítják ki.

 

Ezzel párhuzamosan a tradícionális férfiszabászat, a férfiruhakészítés folyamatai, a fércelés, a különböző funkciójú rétegek egymáshoz kapcsolódása volt meghatározó kiindulási alap a tervezésben. A készülőfélben levő darabok nyers szélei, a férfizakó tektonikus formázó rétegei, applikációk, öltések szolgáltak alapul a szabott darabokból elinduló leplekkel és lebegő anyagokkal, alapformákból lebomló rétegekkel kontrasztokat felvillantó sziluettekhez.

 

A kollekció anyaghasználatában gazdag textúrák, természetes, magas minőségű alapanyagok (puha fénnyel omló selyembársony, lehelletkönnyű voál,  bársonyos műszőrme, gabardin,  crepe de chine és sportos kötött anyagok) jelennek meg egymás karakterét kiemelő párosításokban.

 

A Je Suis Belle a ruhákhoz a KOMOD egyik alapítótagjával, Veszprémi Gabriellával közösen tervezett táskakollekciót. A bevásárlószatyrok, uzsonnás- és nejlonzacskókból kiinduló formai gegek megvalósításához felhasznált innovatív, alumíniummal bevont szintetikus bőr a használat során nyeri el igazi karakterét, gyűrődései, felületi töredezettsége nyomán.

 


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook