Lehet Ön is stíluskommunikátor!

2015.12.03. - Stíluskommunikáció

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán működő stílus-kommunikátor képzést azoknak a diplomásoknak ajánljuk, akik eredeti hivatásuknál maradva szívesen továbbfejlődnének, megújulnának, bővítenék érvényesülési lehetőségeiket, szeretnék fellendíteni saját vállalkozásukat. Olyan szakemberekké kívánnak válni, akik ismerik a viselkedéskultúra szabályait, beszédmagatartásuk kifinomult, öltözködésük tökéletesen a helyzethez mért és személyiségük pozitív példaként hat a többi emberre.

A leendő stíluskommunikátorokkal egyénre szabott, kiscsoportos tréningek keretében foglalkozunk. Nagy hangsúlyt fektetünk az önismeretre, ami az emberismeret alapja, és elengedhetetlen feltétele a sikernek. Segítünk a hallgatóknak abban, hogy pontosan meghatározzák saját céljaikat, kommunikációjuk hiteles és eredményes, megjelenésük stílusos legyen. „Karmesterként”, különböző szakterületek képviselőivel együttműködve, holisztikus szemléletükkel képessé váljanak a külső és a belső összhangjának megteremtésére.

 

A képzés 2016 februárjában indul. A jelentkezési határidő: 2016. január 20. A jelentkezési lapot itt, az oldalon, a Képzéseink menüpont alatt lehet letölteni.


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook