Pályi Réka: Hogyan legyél az ünnep legtündöklőbb csillaga

2015.12.22. - Stíluskommunikáció

Jellemzően szentestére mindannyian elfáradunk. Fizikailag és érzelmileg is a kimerülés peremére sodródunk, mikor nem vágyunk már másra, csak nyugalomra és pihenésre. De még csak ilyenkor kezdődik az igazi vendéglátás, vendégjárás, ünneplés, köszöntők. Úgyhogy fáradtság ide, kimerültség oda, mosolygósan, kedvesen és elbűvölően vezényeljük le, vagy asszisztáljuk végig a bulit.

Hogy valóban tündökölni tudjunk, a mosolyunk mellett a jól kiválasztott ruhánk is sokat segíthet. Oldva a tél komorságát, sötétségét, a karácsonyi és az év végi időszak egy picit a csillogásról, a fényekről, a melegségről is szól. Ilyenkor kerülnek elő a flitteres, fényes, anyagok, tüzes bársonyok, elegáns selymek.

Első gondolatra talán túlzásnak tűnik, de mikor legyünk a legmerészebbek, legmagabiztosabbak, ha nem a saját szeretteink között? Mikor bújjunk talpig flitterbe, vegyünk fel áttetsző tüllt, vagy kényeztető selyemruhát, ha nem a biztonságot nyújtó otthonunkban, vagy barátaink meleg vendégszeretetét élvezve?
Nyúljunk hát  bátran ruhatárunk csillogóbb darabjaihoz, és viseljünk meleg fényű bársonyt, játékos tüllt, kacér flittereket! Vagy dobjuk fel elegáns kisruhánkat egy-egy feltűnő, hangsúlyos ékszerrel, legyen az nyakék, karperec vagy fejdísz. Ne féljünk a masniktól, brossoktól, szőrméktől, ezek mind ünnepibbé teszik a megjelenésünket!
A férfiak is merészebben kísérletezhetnek. Itt az ideje a bársonyzakóknak, a csokornyakkendőknek, a télies, kockás anyagoknak. Gyönyörűen mutatnak férfiakon a bordók, padlizsánlilák, mélykékek, zöldek, barnák, de természetesen a klasszikus sötét-fehér kombináció is tökéletes választás az alkalomhoz.

 

Egy igazán elegáns ruhában, csinosnak és szépnek érezve magunkat valóban tündökölni fogunk! Csupán már a ruhától megváltozik a mozgásunk, a tartásunk, az egész kisugárzásunk. Másként ülünk le a fotelbe egy koktélruhában, mint a legkényelmesebb farmerünkben. Másként emeljük a fejünket egy szép nyakékben, mintha csak a kedvenc pólónk lenne rajtunk.

És ne féljünk a kényelmetlenségtől! Az elegáns megjelenést, sőt az elegáns megjelenés élvezetét gyakorolni kell! Bele kell kóstolni, meg kell ízlelni, hogy aztán a részünkké válva természetes legyen.
És van-e jobb alkalmunk erre, mint a családunk, barátaink körében eltöltött ünnepeken?

 


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook