Nagy Gabriella 2017

2016.03.24. - Stíluskommunikáció

 

Hogy mi a stílus számomra? Az valami titokzatos, egyedi, megismételhetetlen dolog, amely a letisztult, szépre törekvő, egyedi és megismételhetetlen embert, egyéniséget tükrözi. Önkifejezési eszköz, színek, illatok, formák, anyagok, élmény.

 

Közgazdászként diplomáztam, évekig a számok bűvöletében éltem, amit – bevallom – nagyon élveztem, de mégis úgy éreztem, valami hiányzik. Évek óta motoszkál bennem a kérdés, mi a hiányérzetem oka? Kislányként divattervező szerettem volna lenni, de hamar eltérített a racionális világ ettől az iránytól, hiszen azt sugallta, ilyen szakmából Magyarországon nem lehet megélni. De továbbra is ugyanúgy lenyűgöz, elvarázsol egy-egy ruhaköltemény, mint ahogy azt a kislányt, aki gyermekkoromban az Édesanyjával a varrónőnél bújta a Burda magazint, és aki csodálattal nézte az Anyukáját a saját tervezésű esküvői ruhájában a megfakult fotókon.

 

Kerestem, kutattam és egyszer csak rátaláltam. Stíluskommunikátor szak, Szeged. Nádudvari Gabriella szavai és melegséget sugárzó tekintete meggyőztek. Úgy éreztem, szeretnék mindannak a részese lenni, amit ez a szak felkínál, önmagamat megismerni (“Gnothi Seauton!”- már a gimnáziumban is ez az üzenet fogadott 4 éven át minden nap az osztályterem falán), kommunikációs képességeimet fejleszteni, hogy másoknak is át tudjam adni mindazt, amit elsajátítok. Lehet, hogy idealista vagyok, de szeretném mindezek által kicsit szebbé tenni a világot, boldogabbá, elégedettebbé tenni saját magam és embertársaimat is. Ez a célom, és úgy érzem, a szak minden támogatást megad mindehhez.

 

Fotó: Balogh Gabi


Tudta Ön?

Tudta-e, hogy a gyöngyöt, mint ékszert, kezdetben csak a királyi család és az arisztokrácia viselhette? A 19. században már eltörölték a gyöngy viseléséhez kapcsolódó szigorú előírásokat, azonban az ára miatt továbbra is csak a kiváltságosok birtokolhatták ezt a nemes ékszert.

tovább >>>    

a farmer anyag nem amerikai találmány?  200 évvel  Amerika “felfedezése” előtt már gyártották Dél-Franciaországban és Észak- Olaszországban. Gondolta volna, hogy napjainkban világszerte 2,5 milliárd métert gyártanak belőle évente?

tovább >>>    

Az érzések és érzelmek kifejezésének legfontosabb eszköze a testbeszéd, illetve a torokban képzett hang. Mivel a szóra figyelünk, kevesen tudják, mi történik közben a testükkel, pedig nagyon fontos. Az emberi közlemény 7%-a verbális (csak a szó), 38%-a vokális (hangszín, hanghordozás), és 55%-a nem verbális. „Nem az számít, amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben”.

tovább >>>    

… hogy virág ajándékozása esetén sem selyempapírban, sem celofánban nem illik átadni, illetve, hogy szálas virág vásárlásakor, amennyiben egynemű a virág, a csokor 11 szálig páratlan szálból, 12-től páros számú szálból illik, hogy álljon. Ha vegyes a virág, nem számít a darabszám.

tovább >>>    

… hogy a parókaviselés XIII. Lajos alatt vált általánossá, aki fiatalon kopaszodni kezdett, és így akarta ezt leplezni. A divat továbbfejlesztésén nagy örömmel kapott XIV. Lajos, aki viszont a homlokán lévő nagy dudorokat szeretette volna takargatni. Először az udvar, majd az egész világ utánozta őket.

tovább >>>    

… hogy a stílus neve, amit Marilyn Monroe is képviselt: Pin-up. A pin up görlök a 40-es 50-es évek modelljei voltak. Szexi képeiket (fotókat és rajzokat egyaránt) tűzték fel a férfiak a falra, innen a nevük is: pin up, vagyis feltűzni. A magabiztos és huncut hölgyek szexi stílusa, amit képviseltek annyira meghatározó volt, hogy a [...]

tovább >>>    

phogy George Bernard Shaw, drámaíró egy interjúban beszélt a magyar nyelvről? A következőt mondta: „Bátran kijelentem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lett volna. Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban lehet leírni a parányi különbségeket, az [...]

tovább >>>    
Keresés
Facebook